Hakken uit, noppen aan op de AdfoCup

Ook steeds meer dames omarmen de AdfoCup. Het aantal deelnemende vrouwenteams was in 2016 in ieder geval groter dan ooit. Als Amazones stortten ze zich vol overgave op de strijd. Wie al die dames waren, en wat hun tactiek was; we pikten er een aantal opvallende spelers uit.

Kim Einder (26)
“Professioneel kun je ons team niet noemen. Geen van de meiden voetbalt. Daarbij hebben we een coach die ons tussen de wedstrijden door stiekem biertjes voert. Dat helpt ook niet echt qua prestaties. Onze target is niet eindigen als laatste. Maar of dat gaat lukken? Ik hijgde net nog tegen de tegenstander: joh, even rustig aan! Maar luisteren, ho maar.”

Linda Wortel (32)
Dit is de eerste keer dat Newskool Media uitkomt met een vrouwenteam tijdens de AdfoCup. En ik moet zeggen: we doen het best goed. Al missen we duidelijk een spits. Alle potjes eindigen in gelijkspel. Zelf heb ik van mijn 5e tot m’n 22ste fanatiek gevoetbald. Maar misschien hadden we als team ook iets meer moeten oefenen dan die ene keer vorige week.”

Danka Oosterhof (27)
“Wat de filosofie is achter deze eenhoorn-shirtjes? Heel eerlijk: onze bedrijfstenues zijn nog niet geleverd. Vandaar dat we, heel goedkoop, deze noodgreep uit de rekken van de Primark hebben opgedoken. Het grappige is dat er ook een team United Unicorns rondloopt. Maar om de verwarring des te groter te maken; dat zijn wij dus niet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.