LVTPR bouwt voort op succesvolle editie ‘16: “Dubbele afvaardiging wordt tegenstanders fataal”

Het is begin juni 2016. Terwijl de brandende zon het land verschroeit en half LVTPR op zijn campinglauweren rust (lees: in de hangmat), blijkt plots dat er nog een plek vrij is op de Adfo Cup. In alle haast zet coach Van Beek de telefoonpiramide in werking. Meijering reageert in eerste instantie terughoudend als hij zijn telefoon opneemt: “Ik heb mijn kicksen jaren geleden al aan de wilgen gehangen. En voor zover ik weet hangen ze daar nog prima.” Ook Ros blijkt niet direct te vermurwen tot een rentree: “Ik gebruik mijn knieën alleen nog als hoofd, schouders, knieën, teen wordt ingezet bij ons in de kroeg.”

Traantjes

Van Beek, volgens kenners ook wel de Mourinho van Waddinxveen, laat zich echter niet zo maar kisten. Met een verbazingwekkende overtuigingskracht krijgt hij uiteindelijk een tiental mannelijke LVT’ers zo ver dat ze in subtropische omstandigheden hun mannetje staan (red: laten lopen) tijdens het toernooi. Van Beek: “Het magische witblauw schitterde op de velden. Al was dat meer vanwege het felle wit dan de resultaten. Ik sluit niet uit dat de korte voorbereiding en het nog aanwezige campingvet heeft meegespeeld in het feit dat we tot de laatste wedstrijd moesten wachten tot het schitterende witblauw volledig tot wasdom kwam. Bij die 2-0-overwinning pink ik nog regelmatig een traantje weg.”

Dekselse dames

Gelijk het debuterende bobsleeteam van Jamaica op de Olympische Spelen van 1988 in Vancouver, lijkt voor de LVTPR-lachertjes van vorig jaar nu de weg naar succes open te liggen. Niet alleen vanwege de geleerde lessen in de keiharde wereld van het bedrijvenvoetbal, maar bovenal omdat LVTPR deze editie met nog meer grof geschut het toernooi aanvangt. Van Beek: “Nog boven de ambitie om het toernooi van vorig jaar glorieus te verbeteren, is de prachtequippe van ons bedrijf geslaagd in zijn hoofddoel: vrouwen inspireren tot deelname.” Dat De Wijsheid uit Waddinxveen hiermee geen woord gelogen heeft, blijkt dit jaar uit een even indrukwekkende als angstaanjagende line-up van dekselse dames die menig tegenstander tot figurant zal minimaliseren. “De aanwezigheid van maar liefst twee LVTPR-teams op de Adfo Cup geeft me een trots en warm gevoel van binnen. En dan heb ik nog niet eens een biertje op”, voegt Van Beek nog toe.
Aanmoedigen van de witblauwe welpen kan op 10 juni 2017 te Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.