Op 15 juni treedt het team van Blauw Gras aan op de AdfoCup. De maandenlange voorbereidingen moeten hun vruchten gaan afwerpen. “Door onze tweewekelijkse trainingen zijn we als team dichter bij elkaar gekomen. We zijn ultiem op elkaar ingespeeld”, aldus trainer Erik Wiese (voormalig profvoetballer Go Ahead Eagles en PEC Zwolle).

Dedication
Blauw Gras die meedoet aan een toernooi, gaat voor de winst. Om die reden was een trainingskamp in het buitenland een logische stap in de voorbereiding. De spelers hadden de juiste ‘dedication’ en hebben het uiterste uit zichzelf gehaald om zich voor te bereiden op een finaleplaats op zaterdag 15 juni.

Improvement
Het team van Blauw Gras, wat net terugkomt van het trainingskamp in Sevilla, heeft gewerkt aan de ‘improvement’ van hun penalty’s. Onterecht in een kwartfinale verliezen, gebeurt hen geen tweede keer zegt speler (oud-speler van de Graafschap) Erjon Tuenter: “Wat er vorig jaar gebeurde, past niet bij Blauw Gras: een bureau wat immers ontstaan is vanuit een écht voetbalverleden, met grote namen die geen nadere toelichting nodig hebben.”

Fun
De nieuwe transfers binnen het team uit onder andere Sevilla, en Amerika maakten tijdens de trainingsweek hun opmars. In een week tijd zijn de spelers hecht geworden met elkaar. Dat heeft alles te maken met de combinatie van topsport en het ‘fun’ element, wat de derde kernwaarde is waar het team van Blauw Gras voor staat. Door de komst van de nieuwe transfers, heeft het team van Blauw Gras zijn volwassenheidsfase bereikt. Dit houdt ook in dat er afscheid is genomen van de amateurvoetballers. #sorrydyon

Blauw Gras zal de groene velden van Sportpark Middenmeer gaan domineren. Ze zullen laten zien welk social bureau échte topsporters zijn. Het zit namelijk in het DNA van Blauw Gras om te winnen, iedere keer opnieuw. Let the game begin!