Na maandenlange mentale en fysieke voorbereiding zijn de underdogs van Dentsu Aegis Network klaar om de strijd aan te gaan. Na twee teleurstellende jaren die de atleten expliciet niet willen bespreken, zijn de spieren warm en ligt het zelfvertrouwen hoog.

“We hebben een divers team”, geeft de Friese Ronaldo en hoop van het elftal Mark Werkman aan. “Hiermee hopen we de tegenpartij te verrassen en de groepsfase te overleven.”

Zo staan er dit jaar onder andere een Zweed, een Marokkaan en een Surinamer op het veld om vooral bij de wereldwijde fanbase van het team te scoren.

“Het is niet echt een mijlpaal dat we zoveel diversiteit hebben”, zegt Werkman. “Het is vooral een doelpaal.”

Ook gooien de vrouwen dit jaar een balletje op. Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis speelt er ook een damesteam mee voor Dentsu Aegis, en ze zijn flink in hun nopjes. Onder leiding van Vera Peters, ook wel ‘de nieuwe Lieke Martens’ genoemd, gaan de vrouwen de strijd aan met de hevige competitie. Hoewel ze nieuw zijn op dit prestigieuze toernooi, laten de Dentsu Leeuwinnen zich niet zomaar buitenspel zetten.

Op de vraag waar beide teams vooral op hebben getraind, is het antwoord duidelijk.

“De derde helft”, zegt Peters stellig. “We hebben hier echt stappen gemaakt. Met de extra training gaan we het waarschijnlijk ook daar echt winnen.”

Het wordt dus waarschijnlijk twee helften nagelbijten voor de hooligans voordat ze hun favoriete teams zien stralen.